Skal man investere i emerging markets aktiefonde?  

Rådet for Afkastforventninger med formand professor Jesper Rangvid konkluderer i deres seneste halvårsanalyse fra maj måned, ligesom de har gjort i tidligere halvårsanalyser, at emerging markets aktier både på kort og længere sigt vil give et bedre afkast end aktier i developed markets (globale aktier). 

Flere markedsdeltagere skriver positivt om investering i emerging markets, bl.a. Liontrusts Asset Management i en nylig analyse, hvor de konkluderer, at emerging markets i 1H har klaret sig bedre end deres modstykker på developed markets, hvilket de ser som et meget usædvanligt resultat i nedadgående og volatile markeder.

Danske pengeinstitutter har jævnligt gennem årene talt om det store afkastpotentiale, der findes i emerging markets. I december 2020 udtalte fx investeringsstrateg Lars Skovgaard Andersen fra Danske Bank i et webcast, at aktier og obligationer i emerging markets kan blive nogle af de mest attraktive investeringer. Men det blev de ikke i 2021 og indtil nu heller ikke i 2022.

Faktum er, at emerging markets aktier igennem de sidste 10 år har stået mere eller mindre stille, og at investeringer i developed markets (globale aktier) i gennemsnit har givet bedre afkast.

På opfordring fra flere følgere af investeringsmyter.dk har vi derfor analyseret de 14 danske aktiefonde, som investerer i emerging markets. Vores analyse viser, at 13 af 14 fonde har negative afkast år-til-dato, mens den sidste fond med fokus på emerging markets value aktier har leveret et lavt (+0%) positivt afkast år-til-dato. 

Se tabellen for flere informationer om de 14 analyserede fonde. Følg investeringsmyter.dk her på vores webside eller på LinkedIn, når vi analyserer danske investeringsforeninger. Hvis du selv ønsker at tage kontrol over din opsparing, kan du gratis rekvirere guiden ”Hjælp til at investere” på vores webside.

Tryk på billedet for at forstørre det

Se indlægget på LinkedIn

Forbehold for fejl. Historiske afkast er ingen garanti for fremtidige afkast. Analysen er ikke en investeringsanbefaling. Investeringsmyter.dk kan ikke gøres ansvarlige for dispositioner foretaget på baggrund af vores analyser.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *