De 20 aktiefonde med højeste afkast juli år-til-dato

I juli vendte aktiemarkederne rundt, og måneden bød for de fleste børser og investorer på årets bedste afkast efter negative afkast både i april, maj og juni.  Spørgsmålet er, om vi som investorer for alvor kan se mod lysere tider med et stabiliseret (og historisk set stadigt lavt) renteniveau, en inflation, som er toppet, faldende råvarepriser og forbedrede forsyningskæder. Mange virksomheder har leveret stærk indtjening igen i andet kvartal, krigen i Ukraine synes på vej ud af investorernes bekymringshorisont, og risikoen for en mindre recession i USA og Europa synes allerede reflekteret i de kursfald, vi har set på aktiemarkederne år-til-dato.  Det bliver som altid spændende at følge. 

Vi ser fortsat, at det primært er fonde med fokus på valueaktier, defensive samt højt udbytte aktier, som klarer sig bedst. Derudover finder du i vores juli analyse fortsat japanske fonde samt som noget nyt en indisk fond og en global vækstfond. I vores Top 20 analyse for juli år-til-dato finder du 14 gengangere fra juni og seks nye fonde. To kinesiske (Danske Invest og Jyske Invest) og en europæisk valuefond (Sparinvest Index) har bl.a. forladt listen i juli. 13 af de 20 fonde har leveret et positivt afkast år-til-dato.

Top 20 analysen viser, at år-til-dato har Maj Invest Global Sundhed (29,9%), Nordea Invest Stabile Aktier (4,4%) og Sparinvest Index Japan Value (4,1%) klaret sig bedst målt på afkast år-til-dato. Det var de samme tre fonde, der lå i Top 3 i juni, og de har været i Top 3 henholdsvis fem, tre og seks gange i år.

På længere sigt (tre år) har Maj Invest Global Sundhed (28,3%), Great Dane Globale Aktier (12,3%) og Sydinvest USA Ligevægt & Value (11,8%) leveret de højeste afkast i gennemsnit pr. år. Fondene fra Maj Invest og Great Dane var også i Top 3 i juni og har været i Top 3 henholdsvis fem og fire gange i år. Sydinvest USA Ligevægt & Value optræder som ny på listen for første gang. 

Målt på sharpe ratio (der udtrykker merafkast efter omkostninger målt i forhold til risiko over 3 år, og hvor en score på omkring 1 normalt anses som den gode investering) er vinderne Maj Invest Global Sundhed (0,97), Nordea Invest Globale Udbytte Aktier (0,77) og Great Dane Globale Aktier (0,68). De tre fonde var også i Top 3 i juni, og de har tidligere været i Top 3 henholdsvis fire, tre og fire gange i år. 

Se tabellen for flere informationer om de 20 analyserede fonde. Følg investeringsmyter.dk her på vores webside eller på LinkedIn, når vi analyserer danske investeringsforeninger. Hvis du selv ønsker at tage kontrol over din opsparing, kan du gratis rekvirere guiden ”Hjælp til at investere” her på vores webside.

Tryk på billedet for at forstørre det
Tryk på billedet for at forstørre det

Se indlægget på LinkedIn

Forbehold for fejl. Historiske afkast er ingen garanti for fremtidige afkast. Analysen er ikke en investeringsanbefaling. Investeringsmyter.dk kan ikke gøres ansvarlige for dispositioner foretaget på baggrund af vores analyser.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *