Hvilke aktiefonde med danske aktier slår C25 indekset?  

Vores nyeste analyse af de 26 danske aktiefonde som investerer i danske aktier har en række interessante konklusioner:

  1. År-til-dato slår mindre end halvdelen af aktiefondene det ledende danske OMX C25 indeks, der siden nytår er faldet 13,8%.
  2. Analysen viser en række store forskydninger i fondenes placering i forhold til vores Top-20 analyse fra februar, bl.a. er BLS gået fra en 1-plads til en 16-plads, BankInvest Select fra en 3-plads til en 25-plads og IA Invest fra en 7. plads til en 23. plads.
  3. Analysens Top-5 indeholder 3 passive fonde og Top-10 i alt 5 passive fonde, som hver især har en årlig omkostning i procent (ÅOP) på cirka en tredjedel af de aktivt forvaltede fonde.
  4. De 26 aktiefonde har i gennemsnit en rating på 2,05 på Morningstars skala fra 1 til 5 for bæredygtighed, hvilket indikerer, at bæredygtighed endnu ikke er en top prioritet i aktiefondene eller selskaberne.
  5. Aktiefondenes foretrukne investeringer på selskabsniveau er i Novo, DSV, Ørsted, Vestas, A. P. Møller-Mærsk, Genmab og Tryg, altså et mix af selskaber med henholdsvis stigende og faldene aktiekursudvikling år-til-dato.   

Vores analyse viser, at år-til-dato har Danske Invest Danmark Indeks ex. C20 (-8,0%), Nykredit Invest Danske Fokusaktier (-10,1%) og PFA Invest Danske Aktier (-11,4%) klaret sig bedst målt på afkast.

På længere sigt (tre år) har BankInvest Select Small Cap Danske Aktier (30,6%), PFA Invest  Danske Aktier (16,9%) og Nordea Invest Danske Aktier Fokus (16,2%) leveret de højeste afkast i gennemsnit pr. år.

Målt på sharpe ratio (der udtrykker merafkast efter omkostninger målt i forhold til risiko over 3 år, og hvor en score på omkring 1 normalt anses som den gode investering) er vinderne Sparinvest Index OMX C25 (1,07), Lån & Spar Danske Aktier Basis (1,03) og PFA Invest Danske Aktier (1,01). 

Se tabellen for flere informationer om de 26 analyserede fonde. Følg investeringsmyter.dk på vores webside eller her på LinkedIn, når vi analyserer danske investeringsforeninger. Hvis du selv ønsker at tage kontrol over din opsparing, kan du gratis rekvirere guiden ”Hjælp til at investere” på vores webside.

Klik på billedet for at forstørre det
Klik på billedet for at forstørre det

Se indlægget på LinkedIn

Forbehold for fejl. Historiske afkast er ingen garanti for fremtidige afkast. Analysen er ikke en investeringsanbefaling. Investeringsmyter.dk kan ikke gøres ansvarlige for dispositioner foretaget på baggrund af vores analyser.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *