Rotation i globale aktiefonde fra vækstaktier til valueaktier?

I de seneste tre måneder har aktiemarkederne været ramt af fald. Det er fortsat robustheden og varigheden af de høje inflations- og renteniveauer, der skaber bekymring hos investorerne. Dette på trods af fortsat stærke BNP tal for den amerikanske økonomi. Derudover er der stor usikkerhed om, hvor vidtrækkende konsekvenser Israel-Gaza konflikten får i Mellemøsten og om styrken og holdbarheden af erhvervslivets indtjening i 2. halvår. Bl.a. har Google og Meta leveret skuffende resultater i 3. kvartal, mens Microsoft overraskede positivt.

Siden august har aktiefonde med globale valueaktier tabt mindre end aktiefonde med globale vækstaktier ifølge Morningstars indeks for de to kategorier (henholdsvis -5,8% og -8,5%). Det store spørgsmål er, om der efter en periode på mere end et halvt år med flotte afkast for aktiefonde med vækstaktier nu er en større rotation på vej mod valueaktier, som vi også så det i 2022?

Vi har analyseret ni aktiefonde fra danske investeringsforeninger, som er placeret i Morningstars kategori for globale valueaktier. Derudover har vi suppleret analysen med de to mest efterspurgte ETF’er med globale valueaktier hos Nordnet.

Du kan læse analysen nedenfor.

Tak fordi du følger investeringsmyter.dk på LinkedIn eller her på vores webside, når vi analyserer danske investeringsforeninger og deres aktiefonde. Hvis du ønsker at tage kontrol over din egen opsparing og ønsker en individuel tilpasset investeringsanalyse, kan du læse mere og gratis rekvirere vores guide ”Hjælp til at investere” også her på vores webside.

Klik på billedet for at forstørre det

Se indlægget på LinkedIn

Forbehold for fejl. Historiske afkast er ingen garanti for fremtidige afkast. Analysen er ikke en investeringsanbefaling. Investeringsmyter.dk kan ikke gøres ansvarlige for dispositioner foretaget på baggrund af vores analyser.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *