Billige globale aktiefonde slår de største pensionsselskaber på afkast

Euroinvestor skriver i dag om de største pensionsselskabers afkast i årets første ni måneder. I toppen ligger AP Pension, der har leveret et afkast på 6% for kunder med middel risiko og 15 år til pension. Lige efter har PFA på andenpladsen leveret 5,9% i afkast til samme kundegruppe. Samtidig kalder chefstrategen for PFA, ifølge Euroinvestor, perioden fra årsskiftet for ”et godt år for kunderne”. Sidst i feltet af pensionsselskaber ligger PensionDanmark med et afkast  på kun 2,7%, hvorom de siger til Euroinvestor: ”Overordnet er vi godt tilfredse med at have en positiv forrentning på 2,7% år til dato”. Det gennemsnitlige afkast i de analyserede puljer fra landets fem største pensionsselskaber er på 4,45% for årets første ni måneder.

For de investorer, som selv har valgt selv at forvalte deres opsparing gennem investeringer i globale aktiefonde med stor spredning og lave omkostninger, viser vores analyse, at der i gennemsnit har været 6,51% at hente i afkast i årets første ni måneder, altså et betydeligt bedre gennemsnitligt afkast end i landets største pensionsselskaber.   

Nedenfor kan du læse vores analyse af de syv globale aktiefonde med stor spredning og lave omkostninger.

Tak fordi du følger investeringsmyter.dk på LinkedIn eller her på vores webside, når vi analyserer danske investeringsforeninger og deres aktiefonde. Hvis du ønsker at tage kontrol over din egen opsparing og ønsker en individuel tilpasset investeringsanalyse, kan du læse mere og gratis rekvirere vores guide ”Hjælp til at investere” også her på vores webside.

Klik på billedet for at forstørre det

Se indlægget på LinkedIn

Forbehold for fejl. Historiske afkast er ingen garanti for fremtidige afkast. Analysen er ikke en investeringsanbefaling. Investeringsmyter.dk kan ikke gøres ansvarlige for dispositioner foretaget på baggrund af vores analyser.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *