Oktober gav fald på alverdens aktiebørser

De fleste aktiebørser oplevede fald igennem oktober måned. Faldene fortsætter dermed trenden fra august og september. Man skal som investor have investeret i aktiefonde i de amerikanske Nasdaq eller S&P 500 indekser, det japanske Nikkei 225 indeks, eller indekser i fx Indien (BSE) eller Brasilien (IBOVESPA) for overhovedet at have fået positive afkast de seneste seks måneder.

Grundene er åbenlyse og drejer sig om den store og mangeartede usikkerhed, som alverdens investorer oplever. Usikkerhed om varigheden af inflation og høje renter og centralbankernes næste skridt. Usikkerhed om makroøkonomien og risiko for recession (hvor, hvornår, hvor hård, hvor længe?). Usikkerhed om erhvervslivets indtjening i 2. halvår og ind i 2024. Geopolitisk usikkerhed, senest konflikten i Israel-Gaza og risikoen for en spredning i Mellemøsten (mens Putin accelererer både krigshandlingerne i Ukraine og -retorikken mod Vesten).

Samtidig er obligationer og balancerede fonde blevet et fornuftigt investeringsalternativ til aktier, hvilket trækker flere investorer og investeringer ud af de rene aktiefonde, når usikkerheden i aktiemarkederne accelererer.

Heldigvis giver aktiefonde fra danske investeringsforeninger fortsat investorerne en fornuftig spredning og vores oktoberanalyse viser top-20 aktiefonde med år-til-dato afkast på >10%.  På top-20 listen finder du bl.a. to nye aktiefonde i forhold til forrige måned. Vi har som sædvanlig også kigget på de aktiefonde, som har givet de højeste afkast på længere sigt (over 3 år) og viser dig 46 aktiefonde med et gennemsnitligt årligt afkast på >9% igennem de seneste tre år.

Du kan som altid læse analyserne nedenfor.

Tak fordi du følger investeringsmyter.dk på LinkedIn eller her på vores webside, når vi analyserer danske investeringsforeninger og deres aktiefonde. Hvis du ønsker at tage kontrol over din egen opsparing og ønsker en individuel tilpasset investeringsanalyse, kan du også læse mere og gratis rekvirere vores guide ”Hjælp til at investere” her på vores webside.

Klik på billedet for at forstørre det
Klik på billedet for at forstørre det
Klik på billedet for at forstørre det

Se indlægget på LinkedIn

Forbehold for fejl. Historiske afkast er ingen garanti for fremtidige afkast. Analysen er ikke en investeringsanbefaling. Investeringsmyter.dk kan ikke gøres ansvarlige for dispositioner foretaget på baggrund af vores analyser.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *