Krads kritik af bankernes pensionspuljer fra Forbrugerrådet Tænk

Forbrugerrådet Tænk har netop testet en række af de danske bankers pensionspuljer. Konklusionen er, at de danske bankers pensionspuljer er for dårlige til at få det velkendte ”bedst i test”, og målt på både omkostninger og afkast får den bedste bank kun middelkarakter. De fraråder derfor, at man investerer sine penge igennem bankernes pensionspuljer.

Forbrugerrådet udtaler blandt andet: ”Vi kan simpelthen ikke anbefale produktet, som vi plejer. Resultaterne er for dårlige”. De kritiserer også både omkostninger og afkast: ”En gør-det-selv portefølje er 4-5 gange billigere og den klarer sig også bedre end bankernes produkter målt på både lav, mellem og høj risiko”.

I Børsen i dag udtaler Karsten Engmann, indehaver og økonomisk rådgiver i Pengeministeriet, om Forbrugerrådets test: ”Det er ikke unormalt, at folk har 1 mio. kr. stående, så over 10 år i et af disse testede produkter med en årlig omkostning på 1,5% betaler eller mister man med rentes rente effekt 25% af sin formue. I løbet af 10 år har banken taget en tredjedel af dine penge, og så får du sådan en bundskraber puljeordning. Efter 30 år er 1 mio. kr. vokset til 3 mio. kr., men banken tager 1 mio. kr., og du får 2 mio. kr. Du kunne få de 3 mio. kr. hvis du havde placeret pengene fra begyndelsen i en bred global aktiefond”.

Følg investeringsmyter.dk her på vores webside eller på LinkedIn, når vi analyserer danske investeringsforeninger, og hvis du selv ønsker at tage kontrol over din opsparing. Du kan også gratis rekvirere vores guide ”Hjælp til at investere”.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *