De 20 aktiefonde med højeste afkast juni år-til-dato

I juni måned fortsatte inflation, rentestigninger, brudte forsyningskæder, geopolitik og recessionsfrygt med at påvirke stemningen på aktiemarkederne negativt. Med yderligere kursfald på de fleste af verdens børser igennem måneden – med Kina som en af få undtagelser – har kun en enkelt aktiefond på vores Top 20 leveret et positivt afkast år-til-dato. Vi ser fortsat, at det er fonde med fokus på valueaktier, defensive samt højt udbytte aktier, som klarer sig bedst. Dertil ser vi, at flere aktiefonde med fokus på kinesiske og japanske aktier nu har fundet vej til vores Top 20.

Top 20 analysen viser, at år-til-dato har Maj Invest Global Sundhed (6,2%), Nordea Invest Stabile Aktier (-1,3%) og Sparinvest Index Japan Value (-2,5%) klaret sig bedst målt på afkast år-til-dato. De tre fonde har alle tidligere været i Top 3 i år henholdsvis fire, to og fem gange.

På længere sigt (tre år) har Maj Invest Global Sundhed (20,2%), Great Dane Globale Aktier (10,6%) og Skagen Vekst (10,3%) leveret de højeste afkast i gennemsnit pr. år. Fondene fra Maj Invest og Great Dane har tidligere været i Top 3 i år henholdsvis fire og tre gange.  

Målt på sharpe ratio (der udtrykker merafkast efter omkostninger målt i forhold til risiko over 3 år, og hvor en score på omkring 1 normalt anses som den gode investering) er vinderne Maj Invest Global Sundhed (1,14), Nordea Invest Globale Udbytte Aktier (0,98) og Great Dane Globale Aktier (0,93). De tre fonde har alle tidligere været i Top 3 i år henholdsvis tre, to og tre gange.  

Se tabellen for flere informationer om de 20 analyserede fonde. Følg investeringsmyter.dk på vores webside eller på LinkedIn, når vi analyserer danske investeringsforeninger, og hvis du selv ønsker at tage kontrol over din opsparing. Du kan også gratis rekvirere vores guide ”Hjælp til at investere” her på vores webside.

Klink her for at forstørre billedet
Klik her for at forstørre billedet

Se indlægget på LinkedIn

Forbehold for fejl. Historiske afkast er ingen garanti for fremtidige afkast. Analysen er ikke en investeringsanbefaling. Investeringsmyter.dk kan ikke gøres ansvarlige for dispositioner foretaget på baggrund af vores analyser.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *