Hvordan er amerikanske aktiefonde og ETF’er kommet fra start i 2023?

De amerikanske aktiefonde fra danske investeringsforeninger er kommet meget forskelligt fra start i 2023. Hvor det sidste år især var aktiefonde med fokus på defensive og value aktier, som leverede de bedste afkast, så er det i år de mere vækstorienterede aktiefonde, der er kommet bedst fra start.

De fem aktiefonde som har leveret det højeste afkast år-til-dato er:

  • Sparinvest Index – USA Growth KL
  • SEBinvest – AKL Nordamerika SRI
  • Nordea Invest – North America Enhanced KL 1
  • Danske Invest – USA Indeks KL DKK d
  • Nordea Invest – North American Stars KL 1

Mange af vores følgere har foreslået, at vi begynder at interessere os mere for ETF (Exchange Traded Funds) investeringer.  Det er helt klar en ambition, som vi har. Så i dette indlæg finder du en analyse af de ni amerikanske EFT’er, som har de maksimale fem Morningstar ratings for historisk performance.

Vi gør opmærksom på, at ETF’er kun kan sammenlignes med de amerikanske aktiefonde fra danske investeringer, hvis de findes indenfor samme Morningstar kategori.  En investering i ETF’er er derudover forbundet med ekstra omkostninger of risiko i forhold til valuta, da de både udstedes og handles i andre valutaer end danske kroner.  

Se hele analysen nedenfor.

Følg investeringsmyter.dk på LinkedIn eller her på vores webside, når vi analyserer danske investeringsforeninger og deres aktiefonde. Hvis du selv ønsker at tage kontrol over din opsparing, kan du også gratis rekvirere vores opdaterede guide ”Hjælp til at investere” her på vores webside.

Klik på billedet for at forstørre det
Klik på billedet for at forstørre det

Se indlægget på LinkedIn

Forbehold for fejl. Historiske afkast er ingen garanti for fremtidige afkast. Analysen er ikke en investeringsanbefaling. Investeringsmyter.dk kan ikke gøres ansvarlige for dispositioner foretaget på baggrund af vores analyser.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *