Er de tid til at tage risiko ud af sin portefølje af aktiefonde?

Hvis du som investor overvejer at tage risiko ud af din portefølje af aktiefonde, kan dette indlæg give dig inspiration. Vi har analyseret de aktiefonde fra danske investeringsforeninger, som har den laveste risiko målt som standardafvigelse. Standardafvigelsen viser, hvordan de månedlige afkast i en aktiefond gennem de seneste 36 måneder har svinget i forhold til gennemsnitsafkastet i aktiefonden. Jo lavere standardafvigelsen er, jo mere stabil er aktiefonden.

Standardafvigelsen for de 14 analyserede fonde svinger fra knap11% til knap 13%. Det betyder, at risikoen i disse relativt defensive fonde er på niveau med risikoen i de balancerede fonde, som inkluderer cirka 25% obligationer, og hvis afkast også beskattes som aktieindkomst i et åbent depot.  Afkast i balancerede fonde med en højere andel af obligationer beskattes som kapitalindkomst i et åbent depot.   

De fem aktiefonde i vores analyse som har det højeste annualiserede afkast over 3 år er:

  • BankInvest Højt Udbytte Aktier A (14,1%)
  • Nordea Invest Globale UdbytteAktier KL 1 (12,6%)
  • Nordea Invest Stabile Aktier 1 (11,9%)
  • Wealth Invest Linde & Partners Dividende Fond (10,3%)
  • Wealth Invest Linde & Partner Global Value Fond (10,2%)

Se hele analysen nedenfor.

Følg investeringsmyter.dk på LinkedIn eller her på vores webside, når vi analyserer danske investeringsforeninger og deres aktiefonde. Hvis du selv ønsker at tage kontrol over din opsparing, kan du også gratis rekvirere vores opdaterede guide ”Hjælp til at investere” her på vores webside.

Klik på billedet for at forstørre det
Klik på billedet for at forstørre det

Se indlægget på LinkedIn

Forbehold for fejl. Historiske afkast er ingen garanti for fremtidige afkast. Analysen er ikke en investeringsanbefaling. Investeringsmyter.dk kan ikke gøres ansvarlige for dispositioner foretaget på baggrund af vores analyser.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *