Globale aktiefonde – Hvordan følges afkast og risiko?

Flere af vores følgere har spurgt om en opdatering af, hvordan afkast og risiko følges ad i danske investeringsforeningers globale aktiefonde. Vi har lavet analysen i dette indlæg, der viser 49 globale aktiefonde med minimum tre års historik og en Morningstar rating på minimum tre stjerner. Vi har sammenlignet tre års annualiseret afkast med tre års standardafvigelse som udtryk for risikoen i den enkelte aktiefond.

Standardafvigelsen viser, hvordan de månedlige afkast gennem de seneste tre år har svinget i forhold til gennemsnitsafkastet. En høj standardafvigelse betyder, at afdelingens værdisvingninger har været store – altså en ustabil afdeling. Dette er vigtig viden, da afdelinger med høj standardafvigelse typisk vil have høje afvigelser i fremtiden.

De 49 globale aktiefonde ses fordelt i fire kvadranter (A til D). I kvadrant A findes relativt set de mest succesfulde aktiefonde. Groft sagt har aktiefondene i kvadrant A leveret relative gode afkast i forhold til deres risiko/standardafvigelse. For aktiefondene i kvadrant B og C er der generelt en bedre korrelation mellem afkast og risiko/standard afvigelse (højere afkast = højere risiko og lavere afkast = lavere risiko). Kvadrant D er derimod den kvadrant, som investorer bør undgå, fordi disse fonde har relativt lave afkast i forhold til deres risiko/standard afvigelse.

Se præsentationen for flere informationer om de 49 analyserede globale aktiefonde. Følg investeringsmyter.dk på LinkedIn eller her på vores webside, når vi analyserer danske investeringsforeninger. Hvis du selv ønsker at tage kontrol over din opsparing, kan du også gratis rekvirere vores opdaterede november guide ”Hjælp til at investere” her på vores webside.

Klik på billedet for at forstørre det
Klik på billedet for at forstørre det
Klik på billedet for at forstørre det
Klik på billedet for at forstørre det
Klik på billedet for at forstørre det

Se dette indlæg på LinkedIn

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *