De 20 aktiefonde med højeste afkast oktober år-til-dato

Oktober var præget af fortsat høje inflationstal og deraf følgende rentepres. Både den europæiske og amerikanske centralbank har netop sat de ledende renter op med 75 basispoint. Alligevel er beskæftigelsen høj og især det amerikanske jobmarked er brandvarmt. På begge sider af Atlanten stiger også recessionsbekymringerne, men alligevel steg mange af de store aktiemarkeder i oktober. Stigningerne skyldes primært erhvervslivets fortsatte indtjeningskraft, som har betydet en bedre end forventet regnskabssæson. Samtidig peges der på, at såvel inflation som (især de amerikanske) rentestigninger er ved at toppe. De største og vigtigste aktieindeks i USA, Europa og Japan viste stigninger i oktober, fx leverede Dow Jones den bedste oktober nogensinde og det japanske Nikkei havde sin bedste måned siden september 2020. Aktiemarkederne i Asien og omkring Stillehavet vise mere blandede resultater med fald på børserne i Shanghai og Hongkong, mens fx børserne i Australien og Sydkorea viste fremgang.

Det er fortsat aktiefonde med fokus på defensive, value-, højt udbytte, indiske, japanske og sundheds-/biotekaktier som klarer sig bedst. I vores oktober analyse finder du 16 gengangere fra september og fire nye fonde. Seks af de 20 fonde har leveret et positivt afkast år-til-dato, mens yderligere fem fonde har leveret et marginalt negativt afkast (bedre end -1% år-til-dato).

Top 20 analysen viser, at år-til-dato har Maj Invest Global Sundhed (14,2%), Sparinvest Index USA Value (4,4%) og Danske Invest Bioteknologi Indeks (3,6%) klaret sig bedst målt på afkast år-til-dato. Maj Invest Global Sundhed har været i Top 3 i vores månedsanalyser otte gange siden årsskiftet, mens Sparinvest Index USA Value og Danske Invest Bioteknologi Indeks begge optræder i Top-3 for første gang.

På længere sigt (tre år) har Maj Invest Global Sundhed (22,4%), Jyske Invest Indiske Aktier (13,8%) og Great Dane Globale Aktier (12,5%) leveret de højeste afkast i gennemsnit pr. år. De tre fonde lå også i Top 3 i august og september og har optrådt i Top 3 på vores månedlige liste henholdsvis syv, tre og seks gange i år.

Målt på sharpe ratio (der udtrykker merafkast efter omkostninger målt i forhold til risiko over 3 år, og hvor en score på omkring 1 normalt anses som den gode investering) er vinderne Maj Invest Global Sundhed (0,91), Great Dane Globale Aktier (0,74) og Jyske Invest Indiske Aktier (0,70).  Maj Invest Global Sundhed og Great Dane Globale Aktier har optrådt på sharpe ratio Top 3 listen henholdsvis syv og seks gange i år, mens Jyske Invest Indiske Aktier er i Top 3 for første gang.

Se tabellen for flere informationer om de 20 analyserede fonde. Følg investeringsmyter.dk på LinkedIn eller her på vores webside, når vi analyserer danske investeringsforeninger. Hvis du selv ønsker at tage kontrol over din opsparing, kan du også gratis rekvirere vores opdaterede november guide ”Hjælp til at investere” her på vores webside.

Klik på billedet for at forstørre det
Klik på billedet for at forstørre det

Se dette indlæg på LinkedIn

Forbehold for fejl. Historiske afkast er ingen garanti for fremtidige afkast. Analysen er ikke en investeringsanbefaling. Investeringsmyter.dk kan ikke gøres ansvarlige for dispositioner foretaget på baggrund af vores analyser.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *