Fortsat nervøsitet prægede aktiemarkederne i september

September måned gav næring til fortsat nervøsitet hos alverdens aktieinvestorer. Det gælder ikke mindst indikationerne fra den amerikanske centralbank om endnu et renteløft og færre og senere rentenedsættelser.  Samtidig er både stigende oliepriser og en styrket dollar skidt nyt i kampen mod inflationen. Også estimater for en flad global indtjeningsvækst i de største selskaber i 2023 og flere recessionsindikatorer i Europa og USA, der begynder at lyse rødt, var medvirkende til et fald i MSCI World indekset på knap 5% i september og tilsvarende fald i de fleste underliggende indekser i USA, Europa, Japan og Asien 

Selvom fonde med vækstaktier var hårdest ramt i september, gik heller ikke de mere defensive aktiefonde med investeringer i fx valueaktier eller højt udbytte aktier fri for tab.        

Alligevel viser vores seneste analyse på investeringsmyter.dk, at top-20 aktiefondene september år-til-dato har leveret mellem knap 14% og godt 40% i afkast. Vores analyse af de langsigtede afkast over 3 år viser, at 46 aktiefonde har leveret et gennemsnitligt årligt afkast på mere end 10% de seneste tre år, heraf har 22 aktiefonde opnået Morningstars højeste ratings baseret på tre års historisk performance (4 eller 5 stjerner), og samtidig de mest positive fremadrettede ratings fra Morningstars analytikere (Gold, Silver eller Bronze)

Du kan læse hele september analysen nedenfor.

Tak fordi du følger investeringsmyter.dk på vores webside eller her på LinkedIn, når vi analyserer danske investeringsforeninger og deres aktiefonde. Hvis du ønsker at tage kontrol over din egen opsparing og ønsker en individuel tilpasset investeringsanalyse, kan du læse mere og gratis rekvirere vores guide ”Hjælp til at investere” på vores webside.

Klik på billedet for at forstørre det
Klik på billedet for at forstørre det
Klik på billedet for at forstørre det

Se indlægget på LinkedIn

Forbehold for fejl. Historiske afkast er ingen garanti for fremtidige afkast. Analysen er ikke en investeringsanbefaling. Investeringsmyter.dk kan ikke gøres ansvarlige for dispositioner foretaget på baggrund af vores analyser.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *