Er det tid til at rebalancere sin portefølje med investeringer i vækstfonde?  

Vores månedlige analyser på investeringsmyter.dk har vist, at det siden årets start har været aktiefonde med fokus på defensive, value-, højt udbytte, indiske, japanske, sundheds- og biotekaktier, som har klaret sig bedst. Seneste analyse viste, at november år-til-dato har otte af de 20 bedst-performende fonde leveret et positivt afkast, mens de øvrige 12 aktiefonde har leveret et marginalt negativt afkast (alle bedre end -2%). Se vores hjemmeside på investeringsmyter.dk, hvis du ikke fik læst analysen.

I samme periode er aktiefonde med fokus på vækstaktier faldet med op til 40% (efter at have leveret flotte afkast igennem hele 2021). Spørgsmålet er derfor, hvornår man skal begynde at rebalancere sin portefølje med henblik på at sikre en fortsat god spredning i sine langsigtede investeringer, samt sikre sig, at man er godt positioneret til det tidspunkt, hvor vækstaktierne begynder at stige igen.

Mens du som privatinvestor overvejer din egen strategi for rebalancering mod vækstaktier, kan du læse vores analyse, af hvilke vækstfonde, der har klaret sig bedst både på kort – men nok mest relevant – på lang sigt.  Vi har analyseret 22 vækstfonde med fokus på udviklede markeder og large cap. De fordeler sig på 15 globale fonde, to europæiske fonde, en amerikansk fond, samt fire temafonde inden for teknologi, biotek, sundhed og klima & miljø. 

De fem vækstfonde, som har leveret det højeste afkast i gennemsnit pr. år over de seneste 5 år er Danske Invest Teknologi Indeks (15.4%), Maj Invest Global Sundhed (15%), Sparinvest Indeks USA Growth (14,9%), BLS Invest Globale Aktier (12,7%) og Nordea Invest Klima & Miljø (12%). Hele analysen af de 22 vækstfonde finder du nedenfor.    

Klik på billedet for at forstørre det
Klik på billedet for at forstørre det

Se dette indlæg på LinkedIn

Følg investeringsmyter.dk på LinkedIn eller her på vores webside, når vi analyserer danske investeringsforeninger og deres aktiefonde. Hvis du selv ønsker at tage kontrol over din opsparing, kan du gratis her på vores webside rekvirere vores opdaterede guide ”Hjælp til at investere”.

Forbehold for fejl. Historiske afkast er ingen garanti for fremtidige afkast. Analysen er ikke en investeringsanbefaling. Investeringsmyter.dk kan ikke gøres ansvarlige for dispositioner foretaget på baggrund af vores analyser.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *