Aktiefondes foreløbige udbytter viser store fald for indkomståret 2022?  

I den forløbne uge har seks investeringsforeninger annonceret deres foreløbige udbytter for 2022.Det drejer sig om Danske Invest, Handelsinvest, Jyske Invest, Maj Invest, PFA Invest og Sydinvest. De seks investeringsforeninger har annonceret foreløbige udbytter for i alt 49 aktiefonde.

Vi har beregnet udbytteprocenten for hver af de 49 aktiefonde baseret på lukkekursen fredag den 9/12.  Derudover har vi sammenlignet udbytteprocenten for året med den gennemsnitlige udbytteprocent for perioden 2017-2021. Formålet er at give dig et førstehåndsindtryk af det niveau af udbytter, du som investor kan forvente for aktieåret 2022.

Som du vil se af analysen så er det knap 20% af aktiefondene, hvor de foreløbige udbytter for 2022 er højere end gennemsnittet for 2017-2021. Den gennemsnitlige udlodning for de 48 fonde (eksklusive Danske Invest Østeuropa, der er under afvikling) er 5,1% for 2022 i forhold til et gennemsnit på 9,4% for perioden 2017-2021 (baseret på lukkekursen 9/12). Vi vil fortsætte med at følge de enkelte investeringsforeninger, når de annoncerer foreløbige udbytter, og dele dem med vores følgere.

Følg investeringsmyter.dk på vores webside eller her på LinkedIn, når vi analyserer danske investeringsforeninger og deres aktiefonde. Hvis du selv ønsker at tage kontrol over din opsparing, kan du gratis på vores webside rekvirere vores opdaterede guide ”Hjælp til at investere”.

Klik på billedet for at forstørre det

Se dette indlæg på LinkedIn

Forbehold for fejl. Historiske udbytter og afkast er ingen garanti for fremtidige udbytter og afkast. Analysen er ikke en investeringsanbefaling. Investeringsmyter.dk kan ikke gøres ansvarlige for dispositioner foretaget på baggrund af vores analyser.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *