Er aktiefonde med aktier i Asien igen blevet interessante?

Siden udgangen af 2022 har investorer trukket knap 4 mia. kroner ud af danske aktiefonde med investeringer i Asien.  I december 2022 var total net assets i de seks danske aktiefonde med investeringer i Asien 5,5 mia. kroner, mens tallet i dag er 1,6 mia. kroner.

Spørgsmålet er om bunden er nået og kurven er ved at vende og om det igen er tid til som investor at interessere sig for regionen. Mange selskaber er meget lavt prissat målt på P/E og senest finder man både positive analyser, bl.a. hos Maj Invest, og en opblomstring i annonceringen fra danske investeringsforeningers aktiefonde med investeringer i Asien, bl.a. fra Sydinvest. I vores seneste Top 20 analyse af de bedste aktiefonde målt på afkast år-til-dato finder man således også for første gang siden vi begyndte at udarbejde vores analyser en aktiefond med investeringer i Asien på listen.

Vi har derfor analyseret de seks danske aktiefonde med investeringer i Asien og også holdt dem op mod seks EFT’er med højeste ratings og som er mest udbredte blandt danske investorer hos Nordnet. Analysen viser overraskende flotte afkast på op til knap 13% år-til-dato og afkast på op til mere end 18% igennem det seneste år.

Du kan se analysen nedenfor.

Tak fordi du følger investeringsmyter.dk på LinkedIn eller her på vores webside, når vi analyserer investeringsforeninger, aktiefonde og ETF’er. Hvis du ønsker at tage kontrol over din egen opsparing og ønsker en individuel tilpasset investeringsanalyse, kan du også læse mere og gratis rekvirere vores guide ”Hjælp til at investere” her på vores webside.

Klik på billedet for at forstørre det
Klik på billedet for at forstørre det

Alle data i analysen er baseret på Morningstar. Forbehold for fejl. Historiske afkast er ingen garanti for fremtidige afkast. Investeringer er forbundet med risiko for tab. Analysen er ikke en investeringsanbefaling og investeringsmyter.dk kan ikke gøres ansvarlige for dispositioner foretaget på baggrund af vores analyser. Investeringsmyter.dk respekterer alle Morningstars rettigheder og copyrights. Du kan finde mere information om vores samarbejde med Morningstar på vores webside og mere information om Morningstar på https://www.morningstar.dk/dk/

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *