April var en vanskelig måned for de børsnoterede aktiefonde

I april vendte aktiemarkederne i USA, Europa og Japan og investorer oplevede årets første måned med fald i de ledende aktieindeks. Omvendt synes bunden at være nået i Asien, hvor de store indeks for første gang i år leverede en måned med fremgang. Det er tiltagende usikkerhed om inflations- og renteniveau i den vestlige verden, som har været afgørende for udviklingen igennem april. Det på trods af, at mange af de største selskaber har leveret regnskabsresultater på niveau eller over forventningerne i markedet.

Med udgangen af april har de 20 aktiefonde fra danske investeringsforeninger med højeste afkast leveret mellem 10% og 23% afkast i år. Top 20 listen inkluderer aktiefonde med globale aktier – vækst og blend (9), danske aktier (6), nordiske aktier (2), amerikanske aktier (1), fjernøsten aktier (1) og teknologiaktier (1).

For den mere langsigtede investor har vi i analysen også inkluderet en liste med 14 aktiefonde fra danske investeringsforeninger, som har leveret over 10% (og op til 15,5%) afkast i gennemsnit pr. år de seneste tre år.  Udviklingen i april betyder, at 23 aktiefonde har forladt listen i forhold til marts.

På listen finder du i denne måned blot 5 aktiefonde med Morningstars højeste ratings (4 eller 5 stjerne for historiske investeringsresultater og Bronze, Silver eller Gold for fremadrettet potentiale). Det er 12 aktiefonde færre end for en måned siden.

  • BankInvest – BIX Globale Aktier ESG Universal KL
  • BankInvest – Select Fokus Danske Aktier
  • Danske Invest – Teknologi Indeks KL
  • Nordea Invest – Global Enhanced KL 1
  • Sydinvest Invest – Morningstar Sustainability Leaders Index KL

Du kan se analyserne nedenfor.

Tak fordi du følger investeringsmyter.dk på LinkedIn eller her på vores webside, når vi analyserer investeringsforeninger, aktiefonde og ETF’er. Hvis du ønsker at tage kontrol over din egen opsparing og ønsker en individuel tilpasset investeringsanalyse, kan du også læse mere og gratis rekvirere vores guide ”Hjælp til at investere” her på vores webside.

Klik på billedet for at forstørre det
Klik på billedet for at forstørre det
Klik på billedet for at forstørre det

Alle data i analysen er baseret på Morningstar. Forbehold for fejl. Historiske afkast er ingen garanti for fremtidige afkast. Analysen er ikke en investeringsanbefaling. Investeringsmyter.dk kan ikke gøres ansvarlige for dispositioner foretaget på baggrund af vores analyser. Investeringsmyter.dk respekterer alle Morningstars rettigheder og copyrights. Du kan finde mere information om vores samarbejde med Morningstar på vores webside og mere information om Morningstar på https://www.morningstar.dk/dk/

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *