Disse aktiefonde skal du holde dig fra at investere i

Vores analyser af danske aktiefonde viser, at der er 22 aktivt forvaltede aktiefonde, som du som investor ikke skal sætte dine penge i.

De 22 aktiefonde er karakteriseret ved at have de laveste Morningstar ’stjerne’ ratings baseret på tre års historisk performance. De 22 aktiefonde er tildelt en eller to stjerner, der betyder at aktiefondene er blandt den dårligste tredjedel i det investeringsunivers, som Morningstar analyserer, og som omhandler mere end 500 danske aktiefonde i mere end 30 danske investeringsforeninger.

Derudover giver Morningstars analytikere de 22 aktiefonde neutrale eller negative ratings i deres fremadrettede analyse, der betyder, at de har ringe overbevisning om disse aktiefondes evne til at klare sig bedre end andre aktiefonde indenfor de samme kategorier.

Endelig har de 22 aktiefonde alle en negativ alpha-værdi, der betyder, at de igennem en periode på tre år ikke har formået at slå deres sammenlignelige indeks eller benchmark. Som investor kan man altså lige så godt vælge en billig passivt forvaltet indeksfond.

Du kan læse mere om Morningstars ratings på vores webside på investeringsmyter.dk.

Du finder listen med de 22 aktiefonde her:

Klik på billedet for at forstørre det

Se indlægget på LinkedIn

Følg investeringsmyter.dk her på vores webside eller på LinkedIn, når vi analyserer danske investeringsforeninger og deres aktiefonde. Hvis du selv ønsker at tage kontrol over din opsparing, kan du gratis rekvirere vores opdaterede guide ”Hjælp til at investere” på vores webside.

Forbehold for fejl. Historiske afkast er ingen garanti for fremtidige afkast. Analysen er ikke en investeringsanbefaling. Investeringsmyter.dk kan ikke gøres ansvarlige for dispositioner foretaget på baggrund af vores analyser.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *