Danske aktier dominerer listen over aktiefonde med årets højeste afkast

Efter en vanskelig april måned vendte aktiemarkederne i USA og Europa igen ”pilen opad” i maj, ikke mindst hjulpet godt på vej af stærke kvartalsregnskaber. Omvendt viste de store aktiemarkeder i Asien og Japan mindre fald. Svingende forventninger til inflations- og renteniveau i USA igennem måneden var dog fortsat med til at skabe betydelige volatilitet i markederne.

Med udgangen af maj har de 20 aktiefonde fra danske investeringsforeninger med højeste afkast leveret mellem 13% og godt 27% afkast i år. Fra et dansk perspektiv er det interessant at se, at seks aktiefonde med investeringer i danske aktier er nye på listen i forhold til sidste måned, hvilket bl.a. kan tilskrives, at det ledende danske OMX-C25 indeks igennem maj steg mere end alle de store indeks i USA, Europa, Asien og Japan.  Udover aktiefonde med danske aktier (nu 12) inkluderer Top 20 listen aktiefonde med globale aktier (4), nordiske aktier (2), amerikanske aktier (1) og teknologiaktier (1).

For den mere langsigtede investor har vi i analysen inkluderet en liste med de 22 aktiefonde fra danske investeringsforeninger, som har leveret mere end 10% (og op til 15,2%) afkast i gennemsnit pr. år de seneste tre år.  Den positive udvikling i maj betyder, at otte aktiefonde er nye på denne liste, mens en enkelt fond har forladt listen i forhold til april måned.

På tre års listen finder du i denne måned 10 aktiefonde med Morningstars højeste ratings (4 eller 5 stjerne for historiske investeringsresultater og Bronze, Silver eller Gold for fremadrettet potentiale). Som det ses af listen domineres den fuldstændigt af investeringsforeninger med tætte bånd til de største finansvirksomheder i Danmark:

  • BankInvest – BIX Globale Aktier ESG Universal KL
  • BankInvest – Select Fokus Danske Aktier
  • Danske Invest – Global Indeks KL
  • Danske Invest – Teknologi Indeks KL
  • Nordea Invest – Globale Aktier Indeks KL 1
  • Nordea Invest – Global Enhanced KL 1
  • Nykredit Invest – Globale Aktier Basis KL
  • Nykredit Invest – Globale Aktier Fokus KL
  • PFA Invest – Danske Aktier
  • Sydinvest – Morningstar Sustainability Leaders Index KL

Du kan se analyserne nedenfor.

Tak fordi du følger investeringsmyter.dk på vores webside eller her på LinkedIn, når vi analyserer investeringsforeninger, aktiefonde og ETF’er. Hvis du ønsker at tage kontrol over din egen opsparing og ønsker en individuel tilpasset investeringsanalyse, kan du læse mere og gratis rekvirere vores guide ”Hjælp til at investere” på vores webside.

Klik på billedet for at forstørre det
Klik på billedet for at forstørre det
Klik på billedet for at forstørre det
Klik på billedet for at forstørre det

Alle data i analysen er baseret på Morningstar. Forbehold for fejl. Historiske afkast er ingen garanti for fremtidige afkast. Investeringer er forbundet med risiko for tab. Analysen er ikke en investeringsanbefaling og investeringsmyter.dk kan ikke gøres ansvarlige for dispositioner foretaget på baggrund af vores analyser. Investeringsmyter.dk respekterer alle Morningstars rettigheder og copyrights. Du kan finde mere information om vores samarbejde med Morningstar på vores webside og mere information om Morningstar på https://www.morningstar.dk/dk/

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *