Danske aktiefonde er blandt verdens bedste

Ved indgangen til august har ni aktiefonde fra danske investeringsforeninger opnået Morningstars højeste performance rating baseret på tre års historisk performance (de maksimale 5 stjerner).  De ni fonde har i gennemsnit givet mere end 12% i afkast pr. år igennem de seneste tre år. For de af aktiefondene, som har 5 og 10 års historik er de gennemsnitlige afkast tilsvarende flotte.

Tre af de ni aktiefonde er passivt forvaltede med løbende omkostninger på 0,50% om året, mens seks fonde er aktivt forvaltede og i gennemsnit har 1,25% i løbende omkostninger pr. år.

Fem af de ni aktiefonde investerer globalt, heraf den ene alene indenfor klima & miljø. To fonde investerer i amerikanske selskaber, heraf den ene alene indenfor IT. Af de sidste to aktiefonde investerer den ene i store europæiske selskaber med højt udbytte, mens den anden investerer i danske selskaber.

Danske Invest, Nordea Invest og Sparinvest har hver to aktiefonde på listen, mens Formuepleje, Nykredit Invest og PFA Invest hver har en enkelt aktiefond.

Listen over de ni aktiefonde ser således ud:

  • Danske Invest – Europa Højt Udbytte KL DKK d
  • Danske Invest – Teknologi Indeks KL
  • Formuepleje – Better World Global Opportunities
  • Nordea Invest – Global Enhanced KL 1
  • Nordea Invest – Klima & Miljø KL 1
  • Nykredit Invest – Bæredygtige Aktier KL
  • PFA Invest – Danske Aktier
  • Sparinvest Index – DJSI World KL
  • Sparinvest Index – USA Growth KL

Målt på sharpe ratio (der udtrykker merafkast efter omkostninger målt i forhold til risiko over 3 år, og hvor en score på mere 0,50 normalt anses som den gode investering) leverer de ni aktiefonde i gennemsnit en ratio på 0,82.

Du kan læse den samlede analyse af de ni aktiefonde nedenfor.

Tak fordi du følger investeringsmyter.dk her på vores webside eller på LinkedIn, når vi analyserer danske investeringsforeninger og deres aktiefonde. Hvis du ønsker at tage kontrol over din egen opsparing og ønsker en individuel tilpasset investeringsanalyse, kan du starte med gratis at rekvirere vores guide ”Hjælp til at investere” her på vores webside.

Klik på billedet for at forstørre det

Se indlægget på LinkedIn

Forbehold for fejl. Historiske afkast er ingen garanti for fremtidige afkast. Analysen er ikke en investeringsanbefaling. Investeringsmyter.dk kan ikke gøres ansvarlige for dispositioner foretaget på baggrund af vores analyser.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *