Japanske aktiefonde og ETF’er har leveret flotte afkast i 2023

Investeringer i aktiefonde og ETF’er med fokus på japanske aktier har givet flotte afkast i 2023. De ledende japanske aktieindeks Nikkei 225 og Topix er steget til de højeste niveauer i mere end 30 år og ligger nu henholdsvis 26% og 24% højere end ved årets start.

Japanske aktier, der igennem længere tid har været ude i kulden, er nu kommet i medvind hos investorerne af primært to grunde. Den økonomiske situation i Japan er forbedret fra en periode på mere end 30 år med deflation, til en i dag mere normal inflationær økonomi drevet af centralbankens ultralempelige pengepolitik. Derudover er Tokyo Stock Exchange begyndt at stimulere japanske selskaber til store udbyttebetalinger og aktietilbagekøb efter en periode, hvor selskaberne har akkumuleret egenkapital på grund af deflationen.

Spørgsmålet er om de japanske aktier kan fortsætte opturen fra de nuværende niveauer og værdiansættelser, der fortsat er attraktive i forhold til amerikanske aktier. De kommende kvartalers regnskabsaflæggelser vil vise om selskaberne kan leve op til investorernes højere forventninger.  Samtidig vil investorerne være opmærksomme på risikoen for en normalisering af pengepolitikken.

Der findes kun fire japanske aktiefonde fra danske investeringsforeninger, hvorfor vi i vores analyse har inkluderet ETF’er (Exchange Traded Funds), som er en alternativ måde for investorer at få en eksponering mod Japan. Kun to af de japanske aktiefonde fra danske investeringsforeninger (Danske Invest og Nordea Invest) har leveret historiske resultater og Morningstar ratings på niveau med de bedste ETF’er, og er således inkluderet i vores analyse.   

Du kan læse hele analysen nedenfor.

Tak fordi du følger investeringsmyter.dk på LinkedIn eller her på vores webside, når vi analyserer danske investeringsforeninger og deres aktiefonde. Hvis du ønsker at tage kontrol over din egen opsparing og ønsker en individuel tilpasset investeringsanalyse, kan du læse mere her på vores webside eller gratis rekvirere vores guide ”Hjælp til at investere” også her på vores webside.

Klik på billedet for at forstørre det
Klik på billedet for at forstørre det

Se indlægget på LinkedIn

Forbehold for fejl. Historiske afkast er ingen garanti for fremtidige afkast. Analysen er ikke en investeringsanbefaling. Investeringsmyter.dk kan ikke gøres ansvarlige for dispositioner foretaget på baggrund af vores analyser.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *