Giver small/mid cap aktiefonde bedre afkast end large cap aktiefonde?

I Jyllands-Posten skrev Skagen Fondene tidligere på måneden, at små og mellemstore selskaber historisk set næsten konsekvent har leveret et gennemsnitligt årligt afkast, der var 2,4% bedre end de store selskaber, og at de lige nu er 30% billigere og handles med en rabat på 13% under det historiske gennemsnit. I den forbindelse omtalte de deres egen Focus fond, der netop fokuserer på globale small/mid cap selskaber.

Artiklen foranledigede os til at lave en analyse af danske investeringsforeningers small/mid cap aktiefonde med henblik på at efterprøve, om small/mid cap aktiefonde leverer bedre afkast end large cap aktiefonde

Vi har analyseret 10 small/mid cap aktiefonde fra danske investeringsforeninger med eksponering mod Verden, USA, Europa, Norden og Nye Markeder, og som har en tilsvarende large cap ”søster” fond fra samme investeringsforening med samme geografiske eksponering og cirka samme risiko (målt som standardafvigelse).

Analysen viser, at for den langsigtede investor (over 5 år) så leverer large cap aktiefonde med eksponering mod Verden, USA eller Europe et højere afkast end small/mid cap aktiefondene, mens det er den omvendte situation for aktiefonde med eksponering mod Norden eller Nye Markeder.  Også Skagen Fondenes egen globale large cap fond slår deres globale small/mid cap fond på afkast over 5 år.   

Du kan læse den samlede small/mid cap versus large cap analyse nedenfor.

Følg investeringsmyter.dk på LinkedIn eller her på vores webside, når vi analyserer danske investeringsforeninger og deres aktiefonde. Hvis du selv ønsker at tage kontrol over din opsparing, kan du gratis rekvirere vores opdaterede guide ”Hjælp til at investere” her på vores webside.

Klik på billedet for at forstørre det
Klik på billedet for at forstørre det

Se indlægget på LinkedIn

Forbehold for fejl. Historiske afkast er ingen garanti for fremtidige afkast. Analysen er ikke en investeringsanbefaling. Investeringsmyter.dk kan ikke gøres ansvarlige for dispositioner foretaget på baggrund af vores analyser.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *