Forklarer corona, inflation og krig i Ukraine kunders tab?

I Jyllands-Posten lørdag (27/5) forklarer finansdirektør Sten Erlandsen fra Ringkjøbing Landbobank en bankkundes tab på -7.2% siden 2019 med corona, inflation og krig i Ukraine (foruden bankens egne opkrævede årlige omkostninger på cirka 2,7%).

Banken anbefalede kunden at investere i aktivt forvaltede puljer fra BankInvest med mellem risiko og med en tidshorisont på seks år.

Hvis kunden i stedet havde valgt selv at investere sin opsparing ligeligt mellem BankInvests aktivt forvaltede fonde med en tilsvarende risikoprofil, så ville resultatet have været et gennemsnitligt årligt positivt afkast på henholdsvis 3,7% og 2,1% over henholdsvis 3 år og 5 år.

Det fremgår af vores seneste analyse, hvor vi har analyseret BankInvests i alt 13 aktivt forvaltede fonde, som ifølge Morningstars risikokategorier har en “gennemsnitlig risiko” (9), en “risiko over gennemsnittet” (3) eller en “risiko under gennemsnittet” (1).

Se hele analysen nedenfor.

Følg investeringsmyter.dk på LinkedIn eller her på vores webside, når vi analyserer danske investeringsforeninger og deres aktiefonde. Hvis du selv ønsker at tage kontrol over din opsparing, kan du også gratis rekvirere vores opdaterede guide ”Hjælp til at investere” her på vores webside.

Klik på billedet for at forstørre det

Se indlægget på LinkedIn

Forbehold for fejl. Historiske afkast er ingen garanti for fremtidige afkast. Analysen er ikke en investeringsanbefaling. Investeringsmyter.dk kan ikke gøres ansvarlige for dispositioner foretaget på baggrund af vores analyser.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *