De 20 aktiefonde med højeste afkast maj år-til-dato

I maj måned fortsatte især inflation, rentestigninger og recessionsfrygt med at påvirke stemningen på aktiemarkederne negativt. I de danske aktiefonde ser vi fortsat, at det er fonde med fokus på valueaktier, defensive, samt højt udbytte aktier, som klarer sig bedst. I maj måned har fire nye fonde fundet plads på vores Top-20 (markeret med ‘NY’). Af de 16 gengangere fra april listen har syv fonde forøget deres år-til-dato afkast igennem maj måned (markeret med *), mens ni fonde havde et negativt afkast i maj måned.

Vores Top 20 analyse viser, at 11 af 20 aktiefonde har leveret et positivt afkast år-til-dato. Maj Invest Global Sundhed (13,9%), Sparinvest Value Aktier (3,7%) og MS Invest Value Aktier (3,4%) har klaret sig bedst. Alle tre fonde har leveret et positivt afkast i maj måned.

På længere sigt (tre år) har Maj Invest Global Sundhed (25,9%), Great Dane Globale Aktier (15,4%) og Sparinvest Value Aktier (15,1%) leveret de højeste afkast i gennemsnit pr. år. Det er tredje gang fonden fra Maj Invest og anden gang fondene fra Great Dane og Sparinvest er i denne Top-3 i år.

Målt på sharpe ratio (der udtrykker merafkast efter omkostninger målt i forhold til risiko over 3 år, og hvor en score på omkring 1 normalt anses som den gode investering) er vinderne Maj Invest Global Sundhed (0,88), BankInvest Højt Udbytte Aktier (0,79) og Nordea Invest Stabile Aktier 0,77). Det er tredje gang fondene fra Bankinvest og Nordea Invest og anden gang fonden fra Maj Invest er i denne Top-3 i år.

Tryk på billedet for at forstørre det
Tryk på billedet for at forstørre det

Se indlægget på LinkedIn

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *