Bedste aktiefonde i Asien og Emerging Markets i 2022

De fleste aktieindekser i Asien og Emerging Markets har vist flotte vækstrater siden årets begyndelse. Hang Seng (Hong Kong) og SSE (Shanghai) er oppe med henholdsvis 12,5% og 4,8%, mens Bovespa (Brasilien) og IPC All Share (Mexico) viser vækst på henholdsvis 7,3% og 13,8%.  Der er dog også enkelte undtagelser som fx S&P BSE Sensex (Indien) som er nede med 1,0% siden begyndelsen af året.  

Spørgsmålet er, om den generelle fremgang i Asien og Emerging Markets vil fortsætte igennem 2023, eller om der er tale om et midlertidigt ”bear market rally” som vil blive fulgt af nye fald.  Mange investorer vil især følge Kinas fortsatte økonomiske genåbning efter Covid-19, som kan blive et væsentligt positivt bidrag til verdensøkonomien.

Hvis du overvejer investeringer i aktiefonde i de to regioner, kan du tage et kig på vores analyse af danske fonde med investeringer i Asien og Emerging Markets. Vores analyse dækker de 28 tilgængelige fonde, som findes fra de danske investeringsforeninger. 

Analysen viser, at Top-3 i 2022 målt på afkast gennem året var Jyske Invest Indiske Aktier (-5,9%), Sparinvest Value Emerging Markets (-6,6%) og Maj Invest Emerging Markets Value (-7,1%).

Analysen viser også, at Top-3 i 2022 målt på annualiseret afkast over 3 år var Jyske Invest Indiske Aktier (11,7%), Danske Invest Nye Markeder Small Cap (4,7%) og Sparinvest Value Emerging Markets (1,7%) på de næste pladser.

Følg investeringsmyter.dk på LinkedIn eller her på vores webside, når vi analyserer danske investeringsforeninger og deres aktiefonde. Hvis du selv ønsker at tage kontrol over din opsparing, kan du også gratis rekvirere vores opdaterede guide ”Hjælp til at investere” her på vores webside.

Klik på billedet for at forstørre det
Klik på billedet for at forstørre det

Se indlægget på LinkedIn

Forbehold for fejl. Historiske afkast er ingen garanti for fremtidige afkast. Analysen er ikke en investeringsanbefaling. Investeringsmyter.dk kan ikke gøres ansvarlige for dispositioner foretaget på baggrund af vores analyser.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *