Aktiefonde med danske aktier har skuffet de sidste tre år

Aktiefonde med danske aktier har traditionelt leveret flotte investeringsresultater, men er de seneste tre år blevet overgået af aktiefonde med globale eller amerikanske aktier.

De seneste tre år fra 2021 til 2023 er det ledende danske aktieindeks OMX-C25 steget med knap 9% mens det ledende globale indeks MSCI World er steget med 16%. De tre ledende amerikanske indekser S&P 500, Dow Jones og Nasdaq er steget med henholdsvis 27%, 23% og 16%.

Det betyder også, at den såkaldte sharpe ratio i aktiefondene med danske aktier, der måler merafkastet efter omkostninger og i forhold til risikoen (målt som standardafvigelse), har været lavere end de 0,50, der normalt er et udtryk for den gode investering.

Erfarne investorer ved, at dårlige investeringsår efterfølges af gode investeringsår, og spørgsmålet er om de danske aktier, og dermed aktiefondene med danske aktier, står foran et comeback i 2024. År-til-dato er OMX-C25 oppe med 1,3% og flere selskaber som Tryg og Novo har leveret stærke regnskaber.

Følgende børsnoterede aktiefonde med danske aktier har Morningstars højeste ratings:

  • BankInvest Select Fokus Danske Aktier ***** / Bronze
  • PFA Invest Danske Aktier ***** / Bronze
  • BLS Invest Danske Aktier **** / Gold
  • Nykredit Invest Danske Fokusaktier **** / Gold
  • Nykredit Invest Danske Aktier **** / Silver
  • BankInvest Danske Aktier **** / Bronze
  • Nordea Invest Danske Aktier Fokus **** / Bronze

Du kan læse vores analyse af 26 aktiefonde med investeringer i danske aktier nedenfor og du kan også finde flere informationer om Morningstars ratings her på vores webside.

Tak fordi du følger investeringsmyter.dk på LinkedIn eller her på vores webside, når vi analyserer danske investeringsforeninger og deres aktiefonde. Hvis du ønsker at tage kontrol over din egen opsparing og ønsker en individuel tilpasset objektiv investeringsanalyse, kan du også læse mere og gratis rekvirere vores guide ”Hjælp til at investere” her på vores webside.

Klik på billedet for at forstørre det
Klik på billedet for at forstørre det

Se indlægget på LinkedIn

Forbehold for fejl. Historiske udbytter er ingen garanti for fremtidige udbytter. Analysen er ikke en investeringsanbefaling. Investeringsmyter.dk kan ikke gøres ansvarlige for dispositioner foretaget på baggrund af vores analyser.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *