15 børsnoterede aktiefonde med højeste Morningstar ratings (5 stjerner)

Her bare en enkelt handelsdag før børserne lukker for sidste gang i 2023 kan vi konkludere, at året på langt de fleste dimensioner blev et godt aktieår med flotte afkast til investorerne. Det skyldes ikke mindst en fantastisk slutspurt på børserne igennem november og december efter en lidt mat periode i august, september og oktober.

Jovist, der har været bump på vejen igennem året og nogle kategorier har gjort det bedre end andre, men langt de fleste investorer med en portefølje med fokus på spredning, lang tidshorisont og stabilitet i porteføljen vil kunne kigge med tilfredshed på årets afkast.

Det betyder også, at mange aktiefonde fra de danske investeringsforeninger har leveret flotte afkast i 2023.  Baseret på vores seneste opgørelse findes der i alt 719 aktiefonde fra 61 danske investeringsforeninger. Det er både børsnoterede aktiefonde og aktiefonde, der kræver en særlig porteføljepleje-, investerings- eller private banking-aftale fx med din bank.

I alt 42 aktiefonde fra danske investeringsforeninger har i dag den højeste Morningstar rating på 5 stjerner, hvilket betyder de er blandt de top-10% bedst performende aktiefonde i verden. Heraf er de 15 aktiefonde børsnoterede og du kan derfor kan købe dem direkte via din netbank eller online børsmægler, fx Nordnet. I alt 176 aktiefonde har Morningstars næsthøjeste rating på 4 stjerner, hvilket betyder de er blandt de 22,5% bedst performende aktiefonde i verden. 

Du kan læse analysen af de 15 børsnoterede aktiefonde med de højeste Morningstar ratings (5 stjerner) nedenfor.

Tak fordi du følger investeringsmyter.dk på LinkedIn eller her på vores webside, når vi analyserer danske investeringsforeninger og deres aktiefonde. Hvis du ønsker at tage kontrol over din egen opsparing og ønsker en individuel tilpasset objektiv investeringsanalyse af de bedste aktiefonde, kan du også læse mere og gratis rekvirere vores guide ”Hjælp til at investere” her på vores webside.

Klik på billedet for at forstørre det
Klik på billedet for at forstørre det

Se indlægget på LinkedIn

Forbehold for fejl. Historiske afkast er ingen garanti for fremtidige afkast. Analysen er ikke en investeringsanbefaling. Investeringsmyter.dk kan ikke gøres ansvarlige for dispositioner foretaget på baggrund af vores analyser.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *