Hvilke er de bedste bæredygtige fonde?  

De fleste danske investeringsforeninger har igennem de senere år haft stort fokus på at etablere nye bæredygtige fonde. Bæredygtige fonde i kategorien ”global blended” aktier (der følger MSCI ACWI NR USD index) har igennem de senere år i gennemsnit leveret bedre afkast end gennemsnittet af fonde i kategorien.  

De i alt 10 danske bæredygtige fonde med den højeste bæredygtighedsrating ifølge Morningstar (fem globusser) har i gennemsnit leveret et merafkast på 5%-point (17,5%) det seneste år og 4%-point (16,3%) pr. år de seneste tre år i forhold til den samlede kategori af ”global blended” fonde.  De 26 bæredygtige fonde med fire eller fem globusser, som vi har analyseret i dette indlæg, har leveret et merafkast på 2,3%-point (14,8%) det seneste år og 1%-point (13,3%) pr. år de seneste tre år i forhold til den samlede kategori af ”global blended” fonde.   

De tre bedst performende af de 26 analyserede bæredygtige fonde år-til-dato er Nykredit Invest Globale Aktier SRI (1,0%), Jyske Invest Lav Volatilitet (-0,4%) og BankInvest Globale Aktier Bæredygtig Udvikling (-1,4%). Over det seneste år har Nykredit Invest Globale Aktier SRI (22,2%), Skagen Global A (21,8%) og Jyske Invest Bæredygtige Aktier (19,4%) leveret det bedste afkast. På længere sigt (3 år) har Sparinvest Index DJSI World (16,3%), Nykredit Invest Globale Aktier SRI (16,2%) og Skagen Global A (15,8%) leveret det bedste afkast i gennemsnit pr. år. Målt på sharpe ratio (der udtrykker merafkast efter omkostninger målt i forhold til risiko over 3 år, og hvor en score på >1 normalt anses som den gode investering) er vinderne Nykredit Invest Bæredygtige Aktier (1,15), Sparinvest Index DJSI World (1,09) og Nykredit Invest Globale Fokusaktier (1,04).

Se tabellen for flere informationer om de 26 analyserede fonde.

Klik på billedet for at forstørre det
Klik på billedet for at forstørre det
Klik på billedet for at forstørre det

Se indlægget på LinkedIn

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *