Er globale aktiefonde stadig en god investering?

Aktiemarkederne har været igennem nogle nervøse handelsdage i kølvandet på flere renteforhøjelser fra en række centralbanker. Den amerikanske centralbank fastholdt godt nok sin toneangivende rente, men indikerede samtidig to yderligere renteløft inden nytår. Tilsvarende indikationer er kommet fra den europæiske centralbank. Renterne er derfor blevet presset op og har øget frygten for en økonomisk opbremsning og en mulig recession med negativ indvirkning på selskabernes indtjening til følge.

Alligevel ligger de globale aktiefonde fra danske investeringsforeninger med flotte afkast her tæt på halvårsskiftet. Top-20 blandt de globale aktiefonde viser år-til-dato afkast på mellem 10% og 30%. Set over en treårig tidshorisont har mere end 40 globale aktiefonde leveret et årligt gennemsnitligt afkast på mellem 10% og 17%. Det fremgår af vores seneste analyse fra investeringsmyter.dk, som du kan læse nedenfor.

Følg investeringsmyter.dk på LinkedIn eller her på vores webside, når vi analyserer danske investeringsforeninger og deres aktiefonde. Hvis du selv ønsker at tage kontrol over din opsparing, kan du også gratis rekvirere vores opdaterede guide ”Hjælp til at investere” her på vores webside.

Klik på billedet for at forstørre det
Klik på billedet for at forstørre det
Klik på billedet for at forstørre det

Se indlægget på LinkedIn

Forbehold for fejl. Historiske afkast er ingen garanti for fremtidige afkast. Analysen er ikke en investeringsanbefaling. Investeringsmyter.dk kan ikke gøres ansvarlige for dispositioner foretaget på baggrund af vores analyser.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *