De 20 aktiefonde med højeste afkast april år-til-dato  

I april blev investorernes tålmodighed for alvor sat på prøve. Måneden gav betydelige fald på især de amerikanske aktiemarkeder, hvor vækstbørsen NASDAQ og S&P500 begge blev hårdt ramt med fald på henholdsvis 13% og 8%.  De europæiske og fjernøstlige aktiemarkedet blev ramt af mindre fald men dog en del turbulens igennem måneden. Det danske C25 indeks faldt omkring 4% i april.

I de danske investeringsforeningernes aktiefonde ser vi fortsat, at det er fonde med fokus på valueaktier, defensive aktier, og højt udbytte aktier, som klarer sig bedst, mens fonde med fokus på vækstaktier igennem april har accelereret deres tab år-til-dato.

Vores Top 20 analyse viser, at 19 af 20 fonde har leveret et positivt afkast år-til-dato. Maj Invest Global Sundhed (7,8%), Nordea Invest Stabile Aktier (4,9%) og Sparinvest Index Japan Value (3,4%) har klaret sig bedst. Af de tre fonde er det imidlertid kun Nordea Invest Stabile Aktier som har leveret et positivt afkast i april måned.

På længere sigt (3 år) har Maj Invest Global Sundhed (19,2%), Skagen Focus A (12,2%) og Great Dane Globale Aktier (11,7%) leveret de højeste afkast i gennemsnit pr. år.  De to fonde fra Maj Invest og Skagen var også i Top-3 over fonde med højst afkast over 3 år tilbage i februar.

Målt på sharpe ratio (der udtrykker merafkast efter omkostninger målt i forhold til risiko over 3 år, og hvor en score på omkring 1 normalt anses som den gode investering) er vinderne Maj Invest Global Sundhed (0,98), Great Dane Globale Aktier (0,79) og BankInvest Højt Udbytte Aktier (0,77). De to fonde fra Great Dane og BankInvest var også i Top-3 over fonde med højst sharp ratio i henholdsvis februar og marts.

Se tabellen for flere informationer om de 20 analyserede fonde. 

Klik på billedet for at forstørre det
Klik på billedet for at forstørre det

Se indlægget på LinkedIn

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *