Er det tid til mere defensive aktiefonde i porteføljen?

Flere medier, bl.a. Børsen og Euroinvestor, har de seneste dage skrevet om den seneste ”Global Fund Manager Survey” fra Bank of America. Stemningen blandt de knap 250 adspurgte kapitalforvaltere med mere end 4.400 mia kroner under forvaltning er, at styrken i den amerikanske økonomi muligvis er overvurderet. Forvalterne ser, at der fortsat er en risiko for recession i den amerikanske økonomi og mange har derfor øget deres investeringer i mere defensive aktier indenfor fx forsyning og stabilt forbrug.

Vi har derfor lavet en analyse af de bedste fonde fra danske investeringsforeninger og de bedste udenlandske ETFer med fokus på defensive aktieinvesteringer. Vi har analyseret fonde med henholdsvis højt udbytte aktier, lav volatilitet og valuebaserede aktieinvesteringer, fordi det typisk er i disse tre kategorier, hvor man finder de mest defensive fonde. 

Fondene har vi så sorteret og inkluderet de fonde, der har den laveste risiko målt på en  standardafvigelse på <12% og en beta-værdi på <1. Derudover har vi opgjort fondenes nuværende investeringer i de tre mest defensive sektorer, som er sundhed, stabilt forbrug og forsyning. Endelig har vi kun inkluderet de fonde, som har en Morningstar rating på minimum tre stjerner. På den måde har vi fundet frem til ni aktiefonde fra danske investeringsforeninger og ni udenlandske ETF’er med henholdsvis globale, amerikanske eller europæiske defensive aktieinvesteringer.

Du kan se analysen nedenfor.

Tak fordi du følger investeringsmyter.dk på LinkedIn eller her på vores webside, når vi objektivt analyserer investeringsforeninger, aktiefonde og ETF’er. Hvis du ønsker at tage kontrol over din egen opsparing og ønsker en individuel tilpasset investeringsanalyse, kan du også læse mere og gratis rekvirere vores guide ”Hjælp til at investere” her på vores webside.

Klik på billedet for at forstørre det
Klik på billedet for at forstørre det

Alle data i analysen er baseret på Morningstar. Forbehold for fejl. Historiske afkast er ingen garanti for fremtidige afkast. Investeringer er forbundet med risiko for tab. Analysen er ikke en investeringsanbefaling og investeringsmyter.dk kan ikke gøres ansvarlige for dispositioner foretaget på baggrund af vores analyser. Investeringsmyter.dk respekterer alle Morningstars rettigheder og copyrights. Du kan finde mere information om vores samarbejde med Morningstar på vores webside og mere information om Morningstar på https://www.morningstar.dk/dk/

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *