Hvilke danske investeringsforeninger er de mest succesfulde?

1.186 fonde fra 44 investeringsforeninger, der er repræsenteret i Danmark, har opnået Morningstars kendte stjerne-ratings baseret på tre års investeringshistorik.

I alt har Morningstar uddelt 111 ratings med de maksimale 5 stjerner og 411 ratings med de næstbedste 4 stjerner. Omvendt har kun 32 fonde opnået en bundplacering med en enkelt stjerne. Af de 1.186 fonde er cirka 450 børsnoterede og kan således købes via din bank eller hos Nordnet. Øvrige fonde er unoterede og kræver en private banking eller anden aftale med din bank.

Ser man på de største investeringsforeningers succesrate, målt som procentdel af fonde med 5 eller 4 stjerner, så ser resultatet således ud for de 10 investeringsforeninger med flest fonde:

Nykredit Invest 61%                                                      Jyske Invest 42%

Sydinvest 59%                                                               Nordea Invest 41%

BankInvest 57%                                                            Danske Invest 37%

Sparinvest 50%                                                              C WorldWide 31%

Wealth Invest 45%                                                        SEBinvest 27%

Den gennemsnitlige succesrate for de 1.186 fonde er 39%. Mange af investeringsforeningerne med færre fonde har også en høj succesrate. Dette og meget mere kan du læse af analysen nedenfor.  

Tak fordi du følger investeringsmyter.dk på LinkedIn eller her på vores webside, når vi analyserer investeringsforeninger, aktiefonde og ETF’er. Hvis du ønsker at tage kontrol over din egen opsparing og ønsker en individuel tilpasset investeringsanalyse, kan du starte med at læse mere og gratis rekvirere vores guide ”Hjælp til egen uafhængig investering” også her på vores webside.

Klik på billedet for at forstørre det

Alle data i analysen er baseret på Morningstar den 24/8-24. Forbehold for fejl. Historiske afkast er ingen garanti for fremtidige afkast. Investeringer er forbundet med risiko for tab. Analysen er ikke en investeringsanbefaling og investeringsmyter.dk kan ikke gøres ansvarlige for dispositioner foretaget på baggrund af vores analyser. Investeringsmyter.dk respekterer alle Morningstars rettigheder og copyrights. Du kan finde mere information om vores samarbejde med Morningstar på vores webside og mere information om Morningstar på https://www.morningstar.dk/dk/

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *